Mnenja

Spoštovani Franci!

V življenju ni nič naključno in sama prav nič ne verjamem v naključja in tako se je zgodilo naslednje. Moja prijateljica mi je kot veliko presenečenje podarila knjigo. Kakšno prav gotovo že veš - Kako obogateti in najti srečo. Prebrala sem jo na en mah, kot se temu reče. Želim ti čestitati pri tvoji srčni odprtosti in poštenosti - predvsem do sebe, kajti verjamem ti, da naši družbi govoriti o istospolni seksualni usmerjenosti ni mačji kašelj. Dokazal si, da ni nemogoče in dal tematiko za razmišljanje. Na svoj način sem tudi sama drugačna od ostalih. Ne zaradi spolne usmeritve, temveč zaradi mojega načina razmišljanja in vrednot, ki so meni vrednote, tako da sem zaradi tega požela v življenju veliko "težav" že doma v otroštvu, kasneje v šoli, kjer sem bila zelo neuspešna (po šolskem uspehu sodeč). Mojih načel sem se pa držala kot pijanec plota in na ta račun sem danes srečna. Zdržala sem vetrove in viharje in danes uživam moje življenje. Letos sem dopolnila petdeset let in imam že tri odrasle sinove in vsak dan znova se učim že zjutraj biti vesela. So dnevi, ko mi to spontano gre od rok, so pa tudi dnevi, ko se moram prijeti v roke. Takšna je pač dinamika življenja.

Ponosna sem nate. Resnično ponosna, čeprav te osebno ne poznam. Čutim pa veliko modro dušo v tebi in ti želim, da takšen tudi ostaneš.

Vse dobro ti želim - in privoščim iz srca!

Miranda iz Nove Gorica, 18.09.2006

Kar nekaj večerov pred spanjem mi je delala družbo.

Že ko sem prvič držala to knjigo v rokah, sem se nekako spoprijateljila z njo. V njej avtor brez olepševanja in sramu pripoveduje kdo je in kakšno je njegovo mnenje. Čeprav nisva čisto enakega mnenja, kar zadeva vzgoje otrok. Sama imam namreč sina na začetku pubertete. Pa vendar spoštujem vsakega človeka in zagovarjam, da ima vsak človek pravico, da se odloči tako, kot čuti. V Sloveniji je to še vedno nekakšen tabu in ljudje, kot je Franci, bodo ta tabu tudi premagali. In prav je tako! Važne so vrednote, ki jih nosimo vsi v sebi.
Ta knjiga me je nagradila še z eno toplo in pozitivno izkušnjo ter pridala še en košček v mozaik mojega življenja. Vzpodbudila me je, da sem začela razmišljati več o sebi in drugih ljudeh, ki me vsak dan obkrožajo. Mislim, da vsak človek nosi veliko dobrega v sebi, vendar pa si tega ne znamo ali pa si nočemo priznati.
Zakaj je ljudem tako težko reči prijatelju: "Hvala, ker si moj prijatelj. Rad te imam!" ? Menim, da bi morali prebrati prav to knjigo!

Lidija Kavčič
November 2003

Tudi jaz si želim, da bi mi delala družbo! S klikom tukaj mi jo bo že jutri...

Čeprav sem večni kritik in realist, bom tukaj napisal dosti optimističnih...

Malokdaj me kakšna knjiga navduši tako, da jo lahko preberem naenkrat. Ta me je. Čeprav sem večni kritik in realist, bom tukaj napisal dosti optimističnih in pohvalnih besed. Ko sem odložil knjigo, sem zbral misli in ugotovil, da je to knjiga, ki bi jo moral prebrati vsak od nas, Slovencev. Je preplet dejstev, hipotez, teorij in še česa o Slovencih kot o narodu. Popolnoma nas razgali in na glas pove kakšni dejansko smo, čeprav si tega nikoli sami ne bi priznali. Govori o naših frustracijah, tegobah, kompleksih manjvrednosti, nečimrnosti naše narodne zavesti, povzdigovanju vsega tujega in še in še bi lahko našteval. Ampak kar je dobrega v tej knjigi je to, da ne opisuje samo tistega, kar dejansko že vemo, ampak ponuja tudi rešitve, kako se naj tega rešimo, kaj naj postorimo, da bomo znali živeti bolj srečno, pa naj se to sliši še tako osladno. Vsak, ki da količkaj na kvaliteto svojega duhovnega življenja mu knjigo več kot priporočam. Menim, da je to knjiga, ki je ne moremo samo prebrati in nato dati na knjižno polico, kjer jo prekrije prah. Treba si je vzeti čas in o njej premisliti ter iz nje pobrati stvari, ki bi lahko obogatile naše življenje.

Verjamem pa, da bo v njej marsikdo našel le zdolgočaseno branje in jo bo čez čas prenehal brati, kajti v njej bo našel objektivno kritiko samega sebe, na kar pa ni pripravljen.

Andrej Fister

Prišel je čas, da sprejmem kritiko in s klikom naročim knjigo

Osebno me takšne knjige, s podobnimi naslovi, niso nikoli preveč prepričale,..

Če začnem kar pri naslovu knjige... Osebno me takšne knjige, s podobnimi naslovi, niso nikoli preveč prepričale, da bi si jih sploh želel prebrati. Ne vem zakaj, ampak kakor, da me je življenje že samo prepričalo, da se nikoli ne odvija po točno določenih zakonitostih ter da je vsako pravo pot težko definirati in da je nemogoče začrtati en univerzalen vodnik do sreče vsakega posameznika. In ker sem karakterno tudi precej realist, me lahko prepričajo zgolj ideje, ki so empirično podkrepljene, bodisi z veliko mero osebnih izkušenj, bodisi z neko strokovno (statistično) analizo; argument, ki tudi ni ravno v prid takšnim knjigam.
S to knjigo sem se srečal, ker osebno poznam njenega avtorja in jo zato tudi prebral. Ne morem reči, da je bilo branje Francijeve knjige izguba časa, saj sem jo prebral kar trikrat. Moj čas pa je zame kar dragocen in ga ne trošim kar tako za nepomebnosti.
Mnoge njegove ideje in pogledi na svet in družbo so mi blizu, mnogo pa je tudi takih, s katerimi se v manjši meri strinjam. Vseeno pa lahko trdim, da je knjiga nabita z neko pozitivno sporočilnostjo in mi je zato tudi všeč.

Gorazd Bavdaž

Želim si pozitivnih sporočil in tu jih je kar nekaj, zato jo naročam!! - s klikom tukaj

Zastonj! skrivnostne zgodbice, ki vam prinašajo srečo kot štiriperesna deteljica! Kliknite tukaj!!

Kaj nam hoče povedati?

Glavno sporočilo knjige je "Bodi to, kar si.". To je izredno močna misel, ki ji je zelo težko očitati iz kateregakoli vidika. Najnovejši dokaz, da Franci živi to, kar opisuje v knjigi je slogan stranke, Združena Slovenija, ki se glasi "Bodi to, kar si v resnici." To je tudi odgovor na vprašanje, ki ga knjiga postavlja na naslovnici.
Franci Petrič in njegova knjiga sta eno. Dokazujeta, da je lahko načeloma vsak človek, ki ve, kaj hoče in živi, kakršen je, uspešen in bogat, če se le požene v pogon, v dejanje. To je moč te knjige, ki se čuti ob branju, in ta moč je pozitivna in navdušujoča. Tudi nalezljiva je, kar daje moč bralcu in marsikomu od tistih, ki se spoznajo s Francijem tudi osebno.
Knjiga zna pogledati bralcu v oči in ga poslušati. Pričakujem, da si bo tudi bralec znal prisluhniti, obrniti navznoter, kajti ta knjiga ga izzove, spodbudi k temu.

Miro Mihec
November 2003

Naj me izzove in obrne v notranjost! Le klik tukaj in knjiga je pri tebi!!

Več o klubu srečnih, ki vam lahko pomaga na poti sreče! Kliknite tukaj!!

Zbudila me je...

Ob prebiranju te knjige sem spoznal, kako omejeno je bilo moje razmišljanje in kako sem se jaz soočil z vprašanjem drugačnosti v družbi. Razmišljal sem o vseh mogočih pripetljajih, ki jih avtor opisuje v tej knjigi in posledično tudi o sebi. Lahko rečem, da mi je knjiga ogromno pomagala pri dojemanju drugačnosti in lahko tudi rečem, da sem postal bogat človek. Predvsem pa te knjiga nauči imeti odprt odnos do sočloveka in okolice ter te pripelje do spoznanja, da bogastvo ni le materialna dobrina. Knjiga je ogledalo avtorja, ki je izredno zanimiva in te posesa v dogajanje, hkrati pa ti odpira vrata resnice. Tisto kar je v nas in si ne upamo priznati ali pa se bojimo. Verjamem, da lahko vsakdo obogati in najde srečo, če prebere to knjigo. Sreča je neke vrste bogastvo, ki ga nam avtor ponuja na dlani. Zdaj je vse samo v nas..

Jakob Polajžer
November, 2003

Zares je vse samo v nas... Tukaj klikneš za naročilo knjige

Knjiga je fantastična

V začetku mojega mnenja o knjigi, bi rad posebej povedal, da je knjiga fantastična in da je to moja prva knjiga, ki sem jo kupil. Vedno sem dobival knjige kot nagrado za uspešno delo, ali v posojo ali pa jih kupoval drugim, ki so bili zame nekaj posebnega. Veliko berem knjige s tematiko o sreči, ljubezni, odnosih med ljudmi, udeležujem se seminarja Šole čustvene inteligence, tako da res vidim v tem smisel razvoja. Nazadnje sem tudi prebral Celestinsko prerokbo, nadalje sem si zadal, da preberem še vodnik po njej in to je zame idealno doživetje.
Ta knjiga me je fascinirala, to pa zato ker je edini, ki si je lotil na tak način, da je v bistvu opisal vse pomembne dogodke v življenju, ki se "tičejo" tudi vseh nas.
Res se je potrudil in najbolj mi je bilo všeč, da je razkril svoj pravi jaz, opisal podrobnosti, ki jih je doživel s samim seboj in v odnosu z okoljem. Dobra avtobiografija, ki jo je bilo zanimivo prebrati (2 krat) in upam, da se me je to razkritje dotaknilo in sicer v tem, da je napisal to kar je, kaj misli in kar si želi. To je tudi zame pomembno, ne glede na to kaj si, kdo si, pomembno je, da si to ti!
Veliko uspeha v življenju mu želim, ne samo v osebnem, a v razvoju tistega dela, ki je zanj najbolj pomemben - sprejeti se takšne kot smo.

Bojan Flucher
November 2003

Bodi, kar si! s klikom tukaj naročiš knjigo

Ali vključi zvočnike in klikni tu,če želiš izvedeti kaj menijo drugi o svoji sreči

Zastonj! Skrivnostne zgodbice, članki in zanimivi ljudje, ki vam prinašajo srečo in ljubezen! Kliknite tukaj!!

";